Dzisiaj jest: Sobota, 22.02.2020 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Płatki ziemniaczane w cieście naleśnikowym


07.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 3 sztuki bardzo duże ziemniaki
  • 15 dag  wędzonego boczku w plastrach
  • 2 łyżki  startego parmezanu
  • olej
    Ciasto
  • 3/4 szklanki  mąki
  • 1.5 szklanek  wody
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • 1 łyżeczka  zmielonego kminku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Plastry boczku pokrój na połówki
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem.
  3. Składniki ciasta zmiksuj. Na patelni rozgrzej szklankę oleju. Każdy plasterek ziemniaka zamocz w cieście, usmaż z obu stron. Gorące układaj przemiennie z boczkiem, posypując serem.
  4. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE