Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Polędwica wołowa z jabłkami


26.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  winnych jabłek
  • 1 łyżka  masła
  • 500 g  polędwicy wołowej
  • 150 g  wędzonego boczku w plastrach
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanym maśle.
  2. Polędwicę umyj, osusz, pokrój w centymetrowe plastry. Każdy plaster natnij na środku (na grubości plastra)dość głęboko. W każde nacięcie włóż po kawałku boczku i oprósz mięso pieprzem.
  3. Tak przygotowane mięso obsmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
  4. Następnie przełóż polędwiczkę do naczynia żaroodpornego, oprósz solą oraz pieprzem i obłóż jabłkami. Piecz w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE