Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Polędwiczka wieprzowa z jabłkowym chutney'em


25.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka polędwiczka wieprzowa
  • 1 sztuka drobno posiekana cebula
  • 2 sztuki pokrojone w kostkę jabłka
  • 3 łyżki  rodzynek
  • 2 łyżki  octu kuchennego spirytusowego
  • 1 łyżka  cukru
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  miodu
  • 1 łyżeczka  suszonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj jabłka, rodzynki, ocet, cukier i cynamon. Zalej szklanką wody i duś na małym ogniu.
  2. Polędwicę umyj, osusz. Łyżkę oliwy wymieszaj z miodem, solą, pieprzem i rozmarynem. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.
  3. Następnie obsmaż polędwiczkę na złoty kolor na rozgrzanej patelni i wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Po upieczeniu odczekaj 5 minut, aby zatrzymać wszystkie soki w mięsie. Następnie pokrój w plastry i podawaj z jabłkowym chutney'em.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE