Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Polędwiczka wieprzowa z jabłkowym chutney'em


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka polędwiczka wieprzowa
  • 1 sztuka drobno posiekana cebula
  • 2 sztuki pokrojone w kostkę jabłka
  • 3 łyżki  rodzynek
  • 2 łyżki  octu kuchennego spirytusowego
  • 1 łyżka  cukru
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  miodu
  • 1 łyżeczka  suszonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj jabłka, rodzynki, ocet, cukier i cynamon. Zalej szklanką wody i duś na małym ogniu.
  2. Polędwicę umyj, osusz. Łyżkę oliwy wymieszaj z miodem, solą, pieprzem i rozmarynem. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.
  3. Następnie obsmaż polędwiczkę na złoty kolor na rozgrzanej patelni i wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Po upieczeniu odczekaj 5 minut, aby zatrzymać wszystkie soki w mięsie. Następnie pokrój w plastry i podawaj z jabłkowym chutney'em.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE