Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Polędwiczki duszone z jabłkami


02.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka polędwiczka wieprzowa
  • 1 opakowanie  przyprawy do mięsa duszonego
  • oliwa
  • 3 sztuki jabłka
  • rozmaryn

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwiczkę umyj, osusz, natrzyj oliwą i obficie posyp przyprawą do mięsa oraz rozmarynem. Włóż mięso do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  2. Po tym czasie obsmaż polędwiczkę z obu stron na brązowo i podlej szklanką wody.
  3. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i dodaj do mięsa pod koniec duszenia. Duś je z polędwicą przez 5 minut, delikatnie mieszając. Na koniec dopraw danie rozmarynem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE