Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Polędwiczki w piwie z jabłkami i rodzynkami


16.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki polędwiczki wieprzowe
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki kwaśne jabłka
  • 3 łyżki  rodzynek sułtańskich
  • 3 łyżki  rodzynek królewskich
  • 1 szklanka  jasnego piwa
  • 4 łyżki  kremówki
  • 4 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 4 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  miodu
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwiczki umyj, osusz, natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odstaw na 60 minut do lodówki.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj polędwiczki i przesmaż je z każdej strony na rumiany kolor. Podlej mięso piwem. Dodaj miód, tymianek oraz umyte rodzynki. Duś wszystko razem przez 20 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodaj pokrojone w kostkę jabłka i duś wszystko pod przykryciem przez 10 minut.
  3. Następnie wyjmij polędwiczki z garnka, pokrój w plasterki. Powstały sos wymieszaj z kremówką. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem i polej nim polędwiczki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE