Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Polędwiczki w skorupce chlebowej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Polędwiczki w skorupce chlebowej najlepiej podawać z dodatkiem sosu śliwkowego.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki  polędwiczka wieprzowa
  • 2 szklanki  chleb
    pokrojony w kostkę miąższ
  • 1 sztuka  cebula
    posiekana
  • 10 gałązek  tymianek
  • 1 łyżka  musztarda
    francuska
  • 1 łyżeczka  miód
  • 1 sztuka  żółtko z jajka
  • 1/2 szklanki  wino białe
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Na 5 łyżkach olej przesmaż cebulę. Dodaj miąższ chlebowy oraz igiełki tymianku. Szybko przesmaż i odstaw do ostygnięcia. Połącz z żółtkiem, szczyptą soli i pieprzu. Lekko rozgnieć masę dłonią.
  2. Polędwiczki natrzyj pieprzem. Obsmaż na 3 łyżkach oleju. Ułóż na blasze, posmaruj musztardą wymieszaną z miodem, obłóż masą chlebową i gałązkami tymianku.
  3. Do foremki wlej wino i piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE