Dzisiaj jest: Środa, 15.08.2018 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym


21.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym można wzbogacić dodając do mięsa zrumienioną cebulkę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jeśli nie przepadamy za makaronem, danie można podawać z kaszą jaglaną.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  polędwiczka wieprzowa
  • 1 łyżka  masło
  • 1 szklanka  bulion
  • 1 opakowanie  makaron tagliatelle (wstążki)
  • 1 łyżka  mąka
  • 1 łyżka  musztarda
    ostra
  • 1 łyżka  pieprz czarny
  • 1 szczypta  pieprz kolorowy
  • olej
    do smażenia
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwiczki umyj, osusz i pokrój w plastry. Każdy cienko rozbij tłuczkiem i oprósz z obu stron solą oraz pieprzem.
  2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso z obu stron. Gdy się zrumieni, patelnię zdejmij z ognia, a mięso przełóż na talerz.
  3. Do tłuszczu na patelni dodaj po 1 łyżce mąki i masła. Wymieszaj, po czym wlej 1 szklankę bulionu. Na koniec dodaj 1 łyżkę musztardy. Składniki połącz.
  4. Sos dopraw do smaku dwoma rodzajami pieprzu. Następnie dodaj polędwiczki i duś przez 20 minut na małym ogniu. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i podawaj z polędwiczkami w sosie.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Minion

Posty : 6

Przepisy: 41


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE