Dzisiaj jest: Sobota, 18.01.2020 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Polędwiczki wieprzowe z kabaczkiem


25.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki wieprzowe polędwiczki
  • 1 sztuka kabaczek
  • 1 sztuka cebula
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka gałązek koperku
  • sól
  • vegeta
  • mąka
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwiczki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Następnie oprósz mięso mąką i podsmaż na rozgrzanym oleju. Usmażone polędwiczki przełóż do garnka, zalej wrzątkiem i podduś przez 20 minut.
  2. Cebulę i kabaczka obierz. Kabaczka pokrój w kostkę, a cebulę drobno posiekaj. Pietruszkę oraz koperek umyj, osusz i posiekaj. Dodaj wszystkie warzywa do duszącej się polędwiczki i duś kolejne 30 minut. Dopraw do smaku, dodaj pietruszkę oraz koperek i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE