Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Polędwiczki z kuskusem


15.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki polędwiczki wieprzowe
  • 250 g  kaszki kuskus
  • 1 łyżka  musztardy rosyjskiej
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1/2 sztuki pęczka mięty
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 kostka  bulionowa
  • 5 łyżek  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwiczki umyj, osusz, natrzyj musztardą oraz pieprzem. Następnie podsmaż mięso na rozgrzanym oleju, przełóż na blaszkę i piecz 20 minut w 170 st. C.
  2. Kuskus przygotuj razem z kostką bulionową. Gdy napęcznieje wymieszaj go widelcem.
  3. Pomidory obierz ze skórki, a miąższ pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Papryki oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Zioła opłucz i drobno posiekaj.
  4. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i podsmaż na nim pokrojone paprykę oraz cebulę. Następnie dodaj kuskus, oprósz pieprzem i dodaj zioła oraz pomidory. Wymieszaj.
  5. Upieczone polędwiczki pokrój w plastry i podawaj z kaszą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE