Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Polędwiczki zapiekane z jabłkami


27.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  winnych jabłek
  • 1 łyżka  masła
  • 600 g  polędwiczek wieprzowych
  • 150 g  wędzonego boczku w plastrach
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, pokrój w poprzek na plastry i podsmaż na rozgrzanym maśle na jasnozłoty kolor.
  2. Polędwiczki pokrój w 2-centymetrowe plastry. W środku każdego plastra zrób do połowy nacięcie. We wszystkie tak powstałe kieszonki włóż po kawałku boczku i posyp każdą porcję pieprzem.
  3. Obsmaż mięso na rozgrzanym oleju, a następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego. Oprósz je solą, pieprzem i obłóż jabłkami. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE