Dzisiaj jest: Środa, 23.10.2019 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Polędwiczki zapiekane z jabłkami


27.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  winnych jabłek
  • 1 łyżka  masła
  • 600 g  polędwiczek wieprzowych
  • 150 g  wędzonego boczku w plastrach
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, pokrój w poprzek na plastry i podsmaż na rozgrzanym maśle na jasnozłoty kolor.
  2. Polędwiczki pokrój w 2-centymetrowe plastry. W środku każdego plastra zrób do połowy nacięcie. We wszystkie tak powstałe kieszonki włóż po kawałku boczku i posyp każdą porcję pieprzem.
  3. Obsmaż mięso na rozgrzanym oleju, a następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego. Oprósz je solą, pieprzem i obłóż jabłkami. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE