Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pomarańczowe pieczone żeberka


21.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1.5 kg  żeberek wieprzowych
  • 1 sztuka słoik dżemu pomarańczowego
  • 2 sztuki pomarańcze
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 1 szklanka  ostrego keczupu
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  masła
  • 4 łyżki  oleju
  • suszony tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Masło rozpuść w garnku i podsmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany tymianek. Następnie dodaj dżem, keczup i szczyptę tymianku. Powoli zagotuj, a następnie zdejmij z ognia.
  2. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim żeberka. Przełóż je do garnka z dżemem i dokładnie wymieszaj. Odstaw na godzinę.
  3. Żaroodporne naczynie wysmaruj olejem i ułóż w nim żeberka. Między nimi połóż obrane cząstki pomarańczy. Piecz 80 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE