Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pory w bekonie zapiekane pod beszamelem


28.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pory w bekonie zapiekane pod beszamelem najlepiej podawać na ciepło do pieczywa.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk  por
  • 5 plastrów  bekon
    chudy
  • 3 łyżki  ser żółty
    starty
  • tłuszcz
    do wysmarowania naczynia żaroodpornego
    Sos beszamelowy:
  • 2 łyżki  masło
  • 2 łyżki  mąka
  • 1.5 szklanek  mleko
    zimne
  • 1 szczypta  gałka muszkatołowa
    mielona
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pory oczyść, odetnij zielone części i obgotuj w osolonej wodzie. Następnie każdy por owiń plastrem bekonu i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
  2. Z podanych składników przygotuj sos beszamelowy i zalej nim pory. Wierzch posyp startym serem i zapiecz w gorącym piekarniku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Coyote

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE