Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pory w bekonie zapiekane pod beszamelem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pory w bekonie zapiekane pod beszamelem najlepiej podawać na ciepło do pieczywa.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk  por
  • 5 plastrów  bekon
    chudy
  • 3 łyżki  ser żółty
    starty
  • tłuszcz
    do wysmarowania naczynia żaroodpornego
    Sos beszamelowy:
  • 2 łyżki  masło
  • 2 łyżki  mąka
  • 1.5 szklanek  mleko
    zimne
  • 1 szczypta  gałka muszkatołowa
    mielona
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pory oczyść, odetnij zielone części i obgotuj w osolonej wodzie. Następnie każdy por owiń plastrem bekonu i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
  2. Z podanych składników przygotuj sos beszamelowy i zalej nim pory. Wierzch posyp startym serem i zapiecz w gorącym piekarniku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE