Dzisiaj jest: Czwartek, 22.02.2018 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Potrawka z indyka z dynią


11.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  fileta z indyka
  • 1/2 sztuki puszki groszku
  • 1/2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
  • 1/2 kg  dyni
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 szklanka  bulionu
  • 1 sztuka mała puszka pomidorów
  • 2 sztuki torebki ryżu
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Indyka pokrój w kostkę. Marchewkę i dynię obierz. Marchew pokrój w słupki. Dynię oczyść z pestek i pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj. Groszek i fasolę odsącz z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekaj.
  2. Mięso podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj cebulę, dynię, marchew oraz kapustę. Podsmaż wszystko razem. Następnie podlej bulionem i duś, aż warzywa zmiękną.
  3. Dodaj groszek z fasolą, 1/2 natki pietruszki i pomidory. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj i chwilę wszystko podgotuj.
  4. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i wymieszaj z pozostałą natką pietruszki. Gotową potrawkę podawaj z ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE