Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Potrawka z kiełbasą i parówkami w sosie słodko-kwaśnym


14.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk  parówki
  • 150 g  kiełbasa
  • 3 sztuki  cebula
  • 200 g  groszek konserwowy
  • 200 g  kukurydza konserwowa
  • 1 opakowanie  sos słodko-kwaśny
  • 2 łyżki  żółty ser
    starty
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz
  • 1 łyżka  olej
  • 1 opakowanie  makaron

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w talarki i podsmaż na rozgrzanym oleju przez 3 minuty. Następnie dodaj pokrojone w plasterki parówki i kiełbasę. Smaż razem przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. Następnie dorzuć kukurydzę i groszek, wymieszaj. Wlej sos, przykryj i duś przez 5 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i rozłóż na talerze. Polej przygotowanym sosem i posyp startym serem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE