Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 5 sztuk parówki
- 150 g kiełbasa
- 3 sztuki cebula
- 200 g groszek konserwowy
- 200 g kukurydza konserwowa
- 1 opakowanie sos słodko-kwaśny
- 2 łyżki żółty ser
starty - 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 łyżka olej
- 1 opakowanie makaron
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój w talarki i podsmaż na rozgrzanym oleju przez 3 minuty. Następnie dodaj pokrojone w plasterki parówki i kiełbasę. Smaż razem przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
- Następnie dorzuć kukurydzę i groszek, wymieszaj. Wlej sos, przykryj i duś przez 5 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i rozłóż na talerze. Polej przygotowanym sosem i posyp startym serem.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka