Dzisiaj jest: Niedziela, 18.02.2018 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Potrawka z kiełbasą i parówkami w sosie słodko-kwaśnym


14.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk  parówki
  • 150 g  kiełbasa
  • 3 sztuki  cebula
  • 200 g  groszek konserwowy
  • 200 g  kukurydza konserwowa
  • 1 opakowanie  sos słodko-kwaśny
  • 2 łyżki  żółty ser
    starty
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz
  • 1 łyżka  olej
  • 1 opakowanie  makaron

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w talarki i podsmaż na rozgrzanym oleju przez 3 minuty. Następnie dodaj pokrojone w plasterki parówki i kiełbasę. Smaż razem przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. Następnie dorzuć kukurydzę i groszek, wymieszaj. Wlej sos, przykryj i duś przez 5 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i rozłóż na talerze. Polej przygotowanym sosem i posyp startym serem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE