Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1 sztuka mała cukinia
- 1 sztuka cebula
- 1 ząbek czosnku
- 300 g mięsa mielonego
- 1 sztuka puszka pomidorów
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- słodka mielona papryka
- ostra mielona papryka
- oregano
- bazylia
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinię pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj mięso mielone, dopraw je słodką i ostrą papryką, solą oraz pieprzem. Smaż wszystko razem.
- Gdy mięso się podsmaży, dodaj cukinię, pozostałe przyprawy i pomidory. Podlej wszystko odrobiną wody. Smaż przez 10-15 minut, aż sos zgęstnieje.
- Gotowe danie podawaj z kaszą jęczmienną.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka