Dzisiaj jest: Niedziela, 18.11.2018 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Potrawka z ziemniaków i parówek


04.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  parówek
  • 4 sztuki duże ziemniaki (500g)
  • 2 sztuki pory
  • 250 g  śmietany 12%
  • 100 g  chrzanu
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 sztuki gałązki natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. W tym czasie pokrój parówki i oczyszczone pory. Śmietanę wymieszaj z chrzanem, przypraw pieprzem.
  2. Na dużej patelni rozgrzej olej, podsmaż parówki, dodaj plasterki porów, potem ugotowane ziemniaki, smaż razem przez 5 minut.
  3. Następnie wlej śmietanę z chrzanem, podgrzewaj przez 2 minuty, aż sos zgęstnieje, dodaj posiekaną natkę i pieprz.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE