Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Potrawka z ziemniaków i parówek


04.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  parówek
  • 4 sztuki duże ziemniaki (500g)
  • 2 sztuki pory
  • 250 g  śmietany 12%
  • 100 g  chrzanu
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 sztuki gałązki natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. W tym czasie pokrój parówki i oczyszczone pory. Śmietanę wymieszaj z chrzanem, przypraw pieprzem.
  2. Na dużej patelni rozgrzej olej, podsmaż parówki, dodaj plasterki porów, potem ugotowane ziemniaki, smaż razem przez 5 minut.
  3. Następnie wlej śmietanę z chrzanem, podgrzewaj przez 2 minuty, aż sos zgęstnieje, dodaj posiekaną natkę i pieprz.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE