Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pulpeciki w porowym sosie


20.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 40 dag  mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 pęczek  posiekanej natki pietruszki
    Sos
  • 2 sztuki pory
  • 2 łyżki  masła
  • 1 łyżeczka  chrzanu
  • 50 ml  śmietany 30%
    Dodatkowo
  • sól
  • pieprz
  • mąka

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajka, natkę, bułkę oraz po łyżeczce soli i pieprzu. Dokładnie wyrób, a następnie formuj niewielkie pulpeciki. Obtocz je w mące.
  2. Pulpety włóż do takiej ilości wrzątku, aby zostały przykryte. Gotuj 20 minut na średnim ogniu.
  3. Sos: Oczyść pory, pokrój je w półkrążki i podsmaż przez 10 minut na rozgrzanym maśle. Następnie oprósz je mąką i wlej szklankę wody spod gotujących się pulpetów. Gotuj jeszcze kilka minut. Dodaj chrzan i śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sosem polej gorące pulpeciki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE