Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pulpeciki w porowym sosie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 40 dag  mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 pęczek  posiekanej natki pietruszki
    Sos
  • 2 sztuki pory
  • 2 łyżki  masła
  • 1 łyżeczka  chrzanu
  • 50 ml  śmietany 30%
    Dodatkowo
  • sól
  • pieprz
  • mąka

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajka, natkę, bułkę oraz po łyżeczce soli i pieprzu. Dokładnie wyrób, a następnie formuj niewielkie pulpeciki. Obtocz je w mące.
  2. Pulpety włóż do takiej ilości wrzątku, aby zostały przykryte. Gotuj 20 minut na średnim ogniu.
  3. Sos: Oczyść pory, pokrój je w półkrążki i podsmaż przez 10 minut na rozgrzanym maśle. Następnie oprósz je mąką i wlej szklankę wody spod gotujących się pulpetów. Gotuj jeszcze kilka minut. Dodaj chrzan i śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sosem polej gorące pulpeciki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE