Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pulpeciki w sosie pomidorowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pulpeciki w sosie pomidorowym najlepiej podawać z ryżem lub gotowanymi ziemniakami.

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 500 g  mięso mielone drobiowe
  • 2 łyżki  kasza manna
  • 500 ml  przecier pomidorowy
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 łyżka  oliwa
  • 1 łyżka  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • oregano
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie i maśle. Następnie zmiksuj wszystko na gładką masę i przełóż do garnka. Dodaj przecier pomidorowy i 1,5 szklanki wody. Dopraw do smaku i zagotuj.
  2. Mięso przełóż do miski. Dodaj kaszę mannę, dopraw do smaku i wymieszaj. Uformuj pulpeciki, wkładaj po jednym do sosu i gotuj częściowo przykryte przez 20 minut. Nie mieszaj pulpecików, póki nie staną się brązowe.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE