Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pulpety z winem i pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  papryki
  • pieprz
  • sól
  • 500 g  pomidorów z puszki bez skórki
  • 1 ząbek  czosnku
  • 500 g  cebuli
  • 500 g  mięsa mielonego
  • 4 łyżki  białego wina

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj wino, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Wyrób wszystko na jednolitą masę i uformuj z niej pulpety.
  2. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paski. Cebule obierz i pokrój w piórka.
  3. Pomidory z puszki oraz pokrojone warzywa wrzuć do naczynia żaroodpornego. Ułóż na nich surowe pulpety i duś pod przykryciem przez 50 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE