Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pulpety z winem i pomidorami


15.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  papryki
  • pieprz
  • sól
  • 500 g  pomidorów z puszki bez skórki
  • 1 ząbek  czosnku
  • 500 g  cebuli
  • 500 g  mięsa mielonego
  • 4 łyżki  białego wina

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj wino, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Wyrób wszystko na jednolitą masę i uformuj z niej pulpety.
  2. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paski. Cebule obierz i pokrój w piórka.
  3. Pomidory z puszki oraz pokrojone warzywa wrzuć do naczynia żaroodpornego. Ułóż na nich surowe pulpety i duś pod przykryciem przez 50 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE