Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 500 g papryki
- pieprz
- sól
- 500 g pomidorów z puszki bez skórki
- 1 ząbek czosnku
- 500 g cebuli
- 500 g mięsa mielonego
- 4 łyżki białego wina
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj wino, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Wyrób wszystko na jednolitą masę i uformuj z niej pulpety.
- Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paski. Cebule obierz i pokrój w piórka.
- Pomidory z puszki oraz pokrojone warzywa wrzuć do naczynia żaroodpornego. Ułóż na nich surowe pulpety i duś pod przykryciem przez 50 minut.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników