Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Pulpety zapiekane w sosie


18.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 70 dag  mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1 sztuka cebula
  • mąka
  • 1 główka  czosnku
  • 2 sztuki jajka
  • olej
  • vegeta
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • 20 dag  przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki  śmietany 12%
  • 30 dag  startego żółtego sera

Sposób przyrządzania:

  1. Mieso wymieszaj z jajkami, posiekaną cebulą i czosnkiem. Dopraw do smaku. Uformuj pulpety, obtocz je w mące i zrumień na rozgrzanym oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Przecier zalej 1/2 l wrzątku. Zagotuj. Wlej śmietanę wymieszaną z mąką, dopraw. Tak przygotowanym sosem zalej pulpety. Piecz 45 minut w temperaturze 180 st. C. Następnie posyp startym serem i piecz jeszcze 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE