Dzisiaj jest: Wtorek, 25.07.2017 Imieniny: Jakuba i Krzysztofa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5773

Puszyste kulki z indyka


13.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 600 g  fileta z indyka
  • 2 sztuki jajka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • 1 łyżka  mąki ziemniaczanej

Sposób przyrządzania:

  1. Fileta umyj, osusz i zmiel. Mięso włóż do miski. Dodaj żółtka, sól, pieprz oraz obie mąki. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  2. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do mięsa. Delikatnie wymieszaj. W dłoniach formuj pulpeciki. Smaż na rozgrzanym oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta Smartfood Dieta Smartfood

Eliana Liotta

Wydawnictwo: Muza


Ile jeść dziennie kawałków czekolady, by usprawnić układ krążenia? Czy warto mrozić sok pomarańczowy? Jak przygotować kapustę, by hamowała powstawanie komórek rakowych? Krótko mówiąc - jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE