Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Risotto po polsku


20.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 200 g  białego ryżu
  • 2-3 sztuki parówki drobiowe
  • zielone oliwki
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • ser mozzarella
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Parówki pokrój w dość grube plasterki. Paprykę umyj, usuń nasiona, a miąższ pokrój w paski. Na rozgrzanym oleju podsmaż parówki z papryką.
  2. Ryż rozłóż na talerze, a w środku ułóż usmażone papryki i parówki. Udekoruj oliwkami oraz kawałkami mozzarelli. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE