Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 200 g białego ryżu
- 2-3 sztuki parówki drobiowe
- zielone oliwki
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka żółta papryka
- ser mozzarella
- sól
- pieprz
- bazylia
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Parówki pokrój w dość grube plasterki. Paprykę umyj, usuń nasiona, a miąższ pokrój w paski. Na rozgrzanym oleju podsmaż parówki z papryką.
- Ryż rozłóż na talerze, a w środku ułóż usmażone papryki i parówki. Udekoruj oliwkami oraz kawałkami mozzarelli. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka