Dzisiaj jest: Czwartek, 20.09.2018 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Rolada drobiowo-pieczarkowa z ciasta francuskiego


27.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki udka kurczaka z rosołu
  • 250 g  pieczarek
  • 150 g  żółtego sera
  • 1/2 sztuki pęczka pietruszki
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 2 sztuki dymki
  • 1 sztuka jajko
  • tymianek
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dymkę drobno posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż na nim dymkę, a następnie dodaj pieczarki.
  2. Kości obierz z mięsa. Kurczaka pokrój w kostkę i dodaj do pieczarek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Podsmaż, mieszając i odstaw.
  3. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj.
  4. Ciasto francuskie rozwiń i na nim farsz drobiowo-pieczarkowy. Posyp serem i natką. Następnie zwiń ciasto formując roladę. Końcówki sklej, by farsz nie wypływał podczas pieczenia.
  5. Żółtko jajka roztrzep i posmaruj nim roladę. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C. Podawaj na ciepło lub zimno.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE