Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada faszerowana mięsem i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Rolada faszerowana mięsem i pieczarkami to danie, które można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Jeśli farsz będzie zbyt rzadki należy dodać bułki tartej, uzyskana masa nie powinna być jednak jednolita.

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasto francuskie
  • 1 sztuka  cebula
  • 500 g  pieczarki
  • 500 g  mięso mielone
    drobiowe
  • 2 sztuki  jajka
  • 3 łyżki  bułka tarta
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 5 gałązek  tymianek
    do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smaż, aż cały płyn odparuje.
  3. Do grzybów z cebulą dodaj mięso mielone. Rozdrobnij je i podsmaż. Farsz przełóż do miski i odstaw do przestygnięcia.
  4. Do zimnego farszu dodaj 1 jajko oraz 3 łyżki bułki tartej i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  5. Ciasto francuskie rozwiń. Wyłóż na nie przygotowany farsz i równomiernie rozsmaruj. Całość starannie zwiń w roladę uważając, by farsz nie wypadł.
  6. Roladę posmaruj jajkiem i zrób kilka nacięć na wierzchu. Piecz 40 minut w 200 st. C. Przed podaniem udekoruj tymiankiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE