Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Rolada faszerowana pieczarkami


12.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu bez kości
  • 400 g  pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka mała marchewka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Schab umyj, oczyść, rozetnij na duży podłużny płat o grubości 3-4 cm.
  2. Mięso zamarynuj w oliwie z dodatkiem posiekanego czosnku oraz przypraw przez 4-5 godzin.
  3. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na łyżce oliwy. Dodaj grzyby. Duś, aż płyn odparuje. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i bułkę tartą.
  4. Na schabie rozłóż farsz, zroluj. Roladę zepnij wykałaczkami lub obwiąż sznurkiem kuchennym. Włóż do rękawa kuchennego i piecz 70 minut w temperaturze 170 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE