Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Rolada faszerowana pieczarkami


12.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu bez kości
  • 400 g  pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka mała marchewka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Schab umyj, oczyść, rozetnij na duży podłużny płat o grubości 3-4 cm.
  2. Mięso zamarynuj w oliwie z dodatkiem posiekanego czosnku oraz przypraw przez 4-5 godzin.
  3. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na łyżce oliwy. Dodaj grzyby. Duś, aż płyn odparuje. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i bułkę tartą.
  4. Na schabie rozłóż farsz, zroluj. Roladę zepnij wykałaczkami lub obwiąż sznurkiem kuchennym. Włóż do rękawa kuchennego i piecz 70 minut w temperaturze 170 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE