Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 5 osób
Składniki
- 600 g schabu karkówkowego
- 2 sztuki cebule
- 2 sztuki czerwone papryki
- 200 g boczniaków
- 1 pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i rozkrój na duży płat o grubości 1 cm. Oprósz schab przyprawami i odstaw w chłodne miejsce na pół godziny.
- Boczniaki oczyść, przebierz, umyj i osusz. Cebule obierz, pokrój na cząstki. Papryki umyj, przekrój na pół, oczyść z nasion i pokrój w słupki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj.
- Grzyby, pokrojoną paprykę oraz cebulę ułóż rzędami na mięsie. Posyp natką pietruszki. Mięso zwiń ciasno formując roladę i obwiąż nicią kuchenną.
- Piecz 90 minut w zamkniętym naczyniu żaroodpornym przez 220 st. C. Następnie przestudź roladę i pokrój ją w plastry.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia