Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada schabowa z boczniakami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 600 g  schabu karkówkowego
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 200 g  boczniaków
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i rozkrój na duży płat o grubości 1 cm. Oprósz schab przyprawami i odstaw w chłodne miejsce na pół godziny.
  2. Boczniaki oczyść, przebierz, umyj i osusz. Cebule obierz, pokrój na cząstki. Papryki umyj, przekrój na pół, oczyść z nasion i pokrój w słupki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj.
  3. Grzyby, pokrojoną paprykę oraz cebulę ułóż rzędami na mięsie. Posyp natką pietruszki. Mięso zwiń ciasno formując roladę i obwiąż nicią kuchenną.
  4. Piecz 90 minut w zamkniętym naczyniu żaroodpornym przez 220 st. C. Następnie przestudź roladę i pokrój ją w plastry.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE