Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada schabowa z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1.2 kg  schabu bez kości
  • 1 opakowanie  mrożonej marchewki z groszkiem
  • 150 g  kremowego twarożku śmietankowego
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka jajko
  • mielona słodka papryka
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotuj osoloną wodę, a następnie wrzuć do niej nierozmrożoną marchewkę z groszkiem. Gotuj 5-7 minut, aż warzywa będą miękkie. Odcedź i odstaw do przestygnięcia.
  2. Mięso umyj i osusz. Następnie rozetnij tak, aby powstał duży płat i rozbij go. Oprósz solą, pieprzem, papryką oraz drobno posiekanym czosnkiem.
  3. Twarożek śmietankowy wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i natką pietruszki. Dodaj przestudzone marchew i groszek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  4. Tak przygotowanym farszem posmaruj schab. Zwiń roladę i zwiąż nićmi. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju i podsmaż roladę z obu stron.
  5. Przełóż roladę do naczynia żaroodpornego i podlej olejem, na którym się smażyła. Piecz pod przykryciem przez 90 minut w temperaturze 180 st. C. W czasie pieczenia polewaj mięso powstałym sosem. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę, by mięso się zrumieniło.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE