Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Farsz
- 150 g wędzonego boczku
- 1 sztuka duży por
- kawałek żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- 1 szczypta rozmarynu
- Dodatkowo
- 1 sztuka duża pierś z indyka
- rękaw foliowy do pieczenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Por oczyść, opłucz, pokrój w grube plasterki. Boczek pokrój w słupki, a następnie podsmaż na patelni. Dodaj 3/4 pora, podduś. Ser żółty pokrój w kostkę, dodaj do boczku i wymieszaj. Dopraw farsz solą, pieprzem i rozmarynem.
- Mięso umyj, osusz i natnij w poprzek z jednej strony, tak by powstała kieszeń. Oprósz indyka solą oraz pieprzem i odstaw na godzinę do lodówki.
- Farszem napełnij kieszeń w mięsie. Rozcięcie zepnij wykałaczkami, a całość obwiąż ścisło bawełnianą nicią.
- Wierzch rolady posmaruj olejem i włóż ją do rękawa foliowego. Obłóż mięso pozostałym porem. Rękaw zamknij klipsem i włóż do brytfanny. Piecz 45-60 minut w temperaturze 190 st. C.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia