Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Rolada z indyka faszerowana kurkami i fasolką


18.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  mięsa z piersi indyka
  • 200 g  kurek
  • 100 g  fasolki szparagowej
  • 50 g  sera gouda
  • 2 łyżki  oleju
  • tymianek
  • oregano
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i przekrój wzdłuż tak, aby powstał jeden duży płat. Oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Grzyby i fasolkę lekko obgotuj w osolonej wodzie. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wymieszaj z grzybami oraz fasolką. Przygotowany farsz rozłóż na płacie mięsa. Posyp posiekanymi ziołami. Mięso zwiń formując roladę i obwiąż bawełnianą nicią.
  3. Roladę przełóż do naczynia żaroodpornego i posmaruj olejem. Piecz godzinę w 190 st. C, od czasu do czasu polewając powstałym sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE