Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Rolada z indyka faszerowana kurkami i fasolką


18.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  mięsa z piersi indyka
  • 200 g  kurek
  • 100 g  fasolki szparagowej
  • 50 g  sera gouda
  • 2 łyżki  oleju
  • tymianek
  • oregano
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i przekrój wzdłuż tak, aby powstał jeden duży płat. Oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Grzyby i fasolkę lekko obgotuj w osolonej wodzie. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wymieszaj z grzybami oraz fasolką. Przygotowany farsz rozłóż na płacie mięsa. Posyp posiekanymi ziołami. Mięso zwiń formując roladę i obwiąż bawełnianą nicią.
  3. Roladę przełóż do naczynia żaroodpornego i posmaruj olejem. Piecz godzinę w 190 st. C, od czasu do czasu polewając powstałym sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE