Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Rolada z indyka z papryką i szpinakiem


22.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś z indyka o wadze 1300 g
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 4 plastry  żółtego sera
  • garść liści szpinaku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z indyka rozetnij wzdłuż, aby powstał jeden duży płat. Rozbij go tłuczkiem, oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Szpinak oczyść z łodyg, umyj, osusz. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski.
  3. Na mięsie rozłóż szpinak, plastry żółtego sera oraz słupki papryki. Zwiń mięso formując roladę, obwiąż ją ciasno bawełnianą nicią. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem. Przełóż roladę do brytfanny i skrop oliwą. Piecz godzinę w 200 st. C, od czasu do czasu podlewając wodą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE