Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada z indyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  piersi z indyka
  • 250 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  kwaśnej śmietany 18%
  • 100 g  bekonu w plastrach
  • papryka mielona
  • sól
  • pieprz
  • folia aluminiowa

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj i przekrój tak, aby powstał duży, płaski płat. Owiń folią i ostrożnie rozbij. Na folii aluminiowej rozłóż plastry bekonu na szerokość płatu mięsa. Na bekonie ułóż mięso, przypraw.
  2. Mięso mielone przypraw i wymieszaj ze śmietaną. Farsz ułóż na mięsie, zostawiając z jednej strony wolny kawałek.
  3. Cebulę obierz, pokrój w plasterki i ułóż na środku mięsa mielonego.
  4. Folię z dłuższego końca mięsa powoli roluj, pasek wolnego mięsa powinien znaleźć się na wierzchu rolady. Na końcu dobrze zawiń folię.
  5. Roladę ułóż w formie żaroodpornej, podlej małą ilością wody. Piecz 60 minut w temperaturze 160 st. C.
  6. Po upieczeniu zostaw roladę w folii do całkowitego wystudzenia i odwiń ją dopiero następnego dnia.
  7. Roladę podsmaż z każdej strony na małej ilości tłuszczu, tak żeby bekon się lekko podsmażył i był chrupiący. Ostudzoną roladę pokrój w plastry.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE