Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Rolada z mięsem mielonym


27.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu bez kości
  • 1/2 kg  mięsa mielonego
  • 15 dag  pieczarek
  • 10 dag  żółtego sera
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka czerstwa bułka
  • słodka mielona papryka
  • sól
  • musztarda

Sposób przyrządzania:

  1. Schab rozetnij wzdłuż tak, aby powstał jeden duży płat. Rozbij i natrzyj przyprawami.
  2. Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę i razem z jajkami oraz namoczoną odciśniętą bułką dodaj do mięsa mielonego. Dopraw do smaku.
  3. Wyrób wszystko na jednolitą masę. Wyłóż na schab. Na wierzchu ułóż pokrojony w paski ser.
  4. Schab zwiń formując roladę, obwiąż mięso sznurkiem. Wierzch rolady posmaruj musztardą. Piecz 60 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE