Dzisiaj jest: Środa, 15.08.2018 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Rolada z piersi z indyka z suszonymi owocami


07.02.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Roladę z piersi indyka z suszonymi owocami najlepiej podawać z ugotowanym na sypko ryżem i sosem z pieczenia.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.3 kg  piersi z indyka
  • 150 g  morele suszone
  • 150 g  rodzynki
  • 1 szklanka  wino białe wytrawne
  • tymianek
    suszony, do smaku
  • papryka (przyprawa)
    słodka, do smaku
  • papryka (przyprawa)
    ostra, do smaku
  • 4 łyżki  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone owoce zalej winem i zostaw na 30 minut. Po tym czasie osącz na sicie, zachowując wino.
  2. Mięso natnij tworząc jeden płat, przykryj go folią spożywczą i lekko rozbij tłuczkiem. Mięso oprósz solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Na mięsie ułóż owoce i zwiń je formując roladę i obwiąż nicią kuchenną.
  3. Tak przygotowaną roladę ułóż na blasze. W miseczce wymieszaj olej z solą, pieprzem, tymiankiem, słodką i ostrą papryką. Następnie olejem polej roladę. Piecz 15 minut w 220 st. C. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 190 st. C i polej roladę winem i szklanką wody. Piecz jeszcze 45 minut, od czasu do czasu polewając powstałym sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE