Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki cielęce z jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 5 sztuk cienkich sznycli cielęcych
  • musztarda francuska
  • świeży koperek
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 1 łyżeczka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz. Sznycle rozbij, oprósz solą oraz pieprzem, posmaruj musztardą i posyp koperkiem.
  2. Na środek każdego plastra połóż po jajku i owiń je ciasno mięsem. Dobrze zepnij wykałaczkami i smaż na rozgrzanym oleju.
  3. Pod koniec smażenia dodaj łyżeczkę masła. Podawaj na gorąco z ziemniakami i surówką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE