Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Roladki drobiowe z cukinią


25.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  mięsa mielonego drobiowego
  • 10 dag  rokpola
  • 5 dag  startego parmezanu
  • 4-5 łyżek  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 3-4 łyżki  marynowanych czarnych oliwek bez pestek
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 6-8 łyżek  oliwy ziołowej
  • sok z cytryny
  • oregano
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone wymieszaj ze startym na tarce rokpolem, parmezanem, drobno posiekanymi oliwkami, jajkiem i bułką tartą. Dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oregano, tymiankiem, solą i pieprzem. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  2. Cukinię umyj, osusz, odetnij końce i pokrój na 5-centymetrowe słupki. Skrop je sokiem z cytryny, posyp ziołami, solą i pieprzem.
  3. Z masy mięsnej uformuj kotleciki. Na każdym połóż 3-4 słupki cukinii i zwiń formując podłużne kiełbaski. Posmaruj oliwą.
  4. Roladki ułóż na tackach do grillowania. Piecz 30 minut, często obracając i smarując oliwą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE