Dzisiaj jest: Sobota, 18.01.2020 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Roladki schabowe z kolendrą


20.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5 plastrów  schabu
  • olej
    Pasta z kolendry
  • 1/2 sztuki pęczka kolendry
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 1 szczypta  cukru
  • 3 sztuki listki bazylii
  • 1 łyżka  oliwy
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • 5-6 sztuk ziemniaków
  • 1 łyżeczka  kurkumy
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  oliwy
  • 50 ml  śmietany 30%
  • gałka muszkatołowa
  • szpinak

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Następnie pokrój w cząstki. Wszystkie składniki na pastę wrzuć do miski i zmiksuj.
  2. Schab rozbij, posmaruj pastą z kolendry. Zwiń roladki i zepnij wykałaczkami. Smaż na rozgrzanym oleju. Następnie podlej wodą i duś do miękkości.
  3. Ziemniaki podsmaż na patelni z dodatkiem masła, oliwy i kurkumy. Szpinak sparz wrzątkiem i odcedź.
  4. Zdejmij roladki z patelni, odlej połowę płynu. Dodaj śmietanę oraz gałkę muszkatołową i zagotuj. Gotowym sosem polej roladki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE