Dzisiaj jest: Środa, 11.12.2019 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Roladki schabowe z pieczarkami


29.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety schabowe
  • 250 g  pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżeczka  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  ostrej musztardy
  • słodka papryka w proszku
  • kilka łyżek mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety schabowe umyj, osusz, przykryj folią spożywczą i rozbij. Następnie oprósz solą oraz pieprzem. Odstaw na 20 minut.
  2. Pieczarki i cebule oczyść, drobno posiekaj i usmaż na rozgrzanym oleju. Odstaw do ostygnięcia. Składniki wymieszaj z koncentratem i musztardą.
  3. Nadzienie dopraw papryką, solą oraz pieprzem. Następnie przygotowanym farszem równomiernie posmaruj rozbite kotlety schabowe.
  4. Kotlety zwiń tworząc roladki. Zawijańce ze wszystkich stron obtocz w mące, po czym usmaż na rozgrzanym oleju pod przykryciem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE