Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki schabowe z pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety schabowe
  • 250 g  pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżeczka  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  ostrej musztardy
  • słodka papryka w proszku
  • kilka łyżek mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety schabowe umyj, osusz, przykryj folią spożywczą i rozbij. Następnie oprósz solą oraz pieprzem. Odstaw na 20 minut.
  2. Pieczarki i cebule oczyść, drobno posiekaj i usmaż na rozgrzanym oleju. Odstaw do ostygnięcia. Składniki wymieszaj z koncentratem i musztardą.
  3. Nadzienie dopraw papryką, solą oraz pieprzem. Następnie przygotowanym farszem równomiernie posmaruj rozbite kotlety schabowe.
  4. Kotlety zwiń tworząc roladki. Zawijańce ze wszystkich stron obtocz w mące, po czym usmaż na rozgrzanym oleju pod przykryciem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE