Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 plastry schab
- 2 łyżki majonez
- 2 łyżki keczup
- 50 g ser żółty
- 80 g pieczarki
- 1 sztuka papryka czerwona
- 4 garści rukola
- tymianek
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku - 7 łyżek olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Schab rozbij na cienkie płaty. Oprósz mięso solą i pieprzem.
- Majonez wymieszaj z keczupem i startym serem. Pieczarki oczyść, umyj, pokrój i podsmaż. Dopraw tymiankiem, solą oraz pieprzem. Paprykę drobno pokrój.
- Plastry schabu posmaruj sosem majonezowo-keczupowym. Ułóż na nich podsmażone pieczarki i paprykę. Zwiń roladki i zepnij wykałaczką, by się nie rozwinęły. Usmaż na rozgrzanym oleju i wyłóż na rukolę. Przed podaniem udekoruj keczupem i majonezem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka