Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą


06.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą najlepiej podawać z gotowanym ryżem i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kawałki  schab
    kotlety
  • 250 g  szpinak
    świeży
  • 1 łyżka  masło
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 opakowanie  ser mozzarella
  • olej
    do smażenia
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Mięso oprósz solą oraz pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.
  2. Szpinak opłucz, oderwij ogonki i podsmaż na rozgrzanym maśle, mieszając. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj.
  3. Zawartość patelni dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na wszystkie kotlety wyłóż porcję podsmażonego szpinaku. Ser mozzarella pokrój w plastry.
  4. Na kotlety wyłóż po porcji sera mozzarella. Mięso zwiń w roladki i zepnij wykałaczką. Zrumień na rozgrzanym oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE