Dzisiaj jest: Czwartek, 02.04.2020 Imieniny: Franciszka i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Roladki w boczku faszerowane śliwkami


19.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kotletów wieprzowych bez kości
  • 6 plastrów  surowego boczku
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 100 g  suszonych śliwek
  • olej do smażenia
  • bulion do podlania
  • 1 łyżka  śmietany

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety lekko rozbij. Oprósz solą, pieprzem oraz majerankiem. Na środku każdego plastra połóż po śliwce, zwiń roladki i owiń je boczkiem. Następnie zepnij wykałaczkami.
  2. Tak przygotowane roladki smaż na rozgrzanym oleju. Następnie zalej bulionem i duś przez 15 minut. Po tym czasie dodaj do sosu śmietanę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE