Dzisiaj jest: Piątek, 17.01.2020 Imieniny: Antoniego i Rościsława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Roladki wieprzowe z pomidorami


13.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Roladki wieprzowe z pomidorami najlepiej podawać ze świeżym pieczywem lub ryżem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  pomidory suszone
  • 1 łyżka  kapary
  • 50 ml  oliwa z oliwek
  • olej
  • 800 g  polędwiczki wieprzowe
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 4 sztuki  pomidory
  • 1 sztuka  por
  • 1 sztuka  papryka żółta
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  papryka zielona
  • 1 sztuka  cukinia
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 1 ząbek  czosnek
  • 50 g  oliwki czarne
  • 50 ml  ocet balsamiczny

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, pokrój na 2,5-centymetrowe kawałki i oprósz solą oraz pieprzem. Suszone pomidory i kapary zalej 50 ml oliwy i dokładnie zmiksuj.
  2. Umyte pomidory pokrój w plasterki. Płaty mięsa obtocz w pesto, zwiń. Na wierzchu ułóż po 4 plastry pomidora. Roladki zwiąż sznurkiem.
  3. Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 60 minut w 180 st. C. Por, papryki i cukinię umyj, pokrój w cienkie paski.
  4. Warzywa razem z obranym i pokrojonym czosnkiem oraz cebulą podsmaż. Dodaj oliwki i zalej octem balsamicznym. Duś przez 30 minut. Podawaj z polędwiczkami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Tyler

Posty : 2

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE