Dzisiaj jest: Niedziela, 19.01.2020 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Roladki wołowe w sosie grzybowym


13.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże sznycle wołowe
  • 1 sztuka duży ogórek kiszony
  • 1 sztuka cebula
  • 10 sztuk małych pieczarek
  • 6 sztuk suszonych grzybków
  • 4 łyżeczki  ostrej musztardy
  • 1 szklanka  bulionu warzywnego lub grzybowego
  • kilka ziarenek pieprzu
  • 5 łyżek  mąki
  • 5 łyżek  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby wrzuć do miseczki, zalej małą ilością wody i namocz. Następnie ugotuj, osącz i pokrój w paski.
  2. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ogórek pokrój wzdłuż na ćwiartki.
  3. Mięso rozbij na cienkie kotlety, posmaruj musztardą, oprósz solą oraz pieprzem. Na każdym kotlecie ułóż cebulę, kawałek ogórka, kilka paseczków grzybów. Zwiń roladki, zepnij wykałaczkami. Obtocz w łyżce mąki, obsmaż na rozgrzanym oleju.
  4. Podlej roladki bulionem, obłóż pozostałymi grzybami oraz pokrojonymi na połówki pieczarkami. Dodaj pieprz w ziarenkach. Następnie przykryj i duś na średnim ogniu przez 40 minut.
  5. Pozostałą mąkę wymieszaj z małą ilością wody, wlej do sosu, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Gotowe roladki podawaj z ziemniakami lub makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE