Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Roladki wołowe z jajecznym nadzieniem


08.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Roladki wołowe z jajecznym nadzieniem to przepis na oryginalne drugie danie. Roladki najlepiej podawać z ryżem lub gotowanymi ziemniakami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  wołowina
    z łopatki lub udźca
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 sztuki  papryka czerwona
    nieduża
  • 1/2 pęczki  natka pietruszki
  • 6 łyżek  olej
  • 50 g  groszek zielony
  • 3 sztuki  jajka
  • 80 g  boczek wędzony
    w plasterkach
  • 200 ml  bulion wołowy
  • 2 łyżki  mąka pszenna
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę umyj, osusz. Cebulę oraz papryki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Natkę opłucz, posiekaj. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, podsmaż na nim cebulę z papryką. Następnie dodaj groszek, jajka i posiekaną natkę. Dopraw solą i mieszaj dopóki jajka się nie zetną. Odstaw do wystygnięcia.
  2. Mięso pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem z każdej strony i oprósz solą oraz pieprzem. Następnie na kotlety wyłóż plasterki boczku i wystudzoną masę jajeczną z warzywami. Plastry mięsa mocno zroluj, aby się nie rozpadły przy smażeniu zabezpiecz je wykałaczkami.
  3. Na patelni rozgrzej pozostały olej i obsmaż na nim roladki z każdej strony. Następnie przełóż do brytfanny, podlej połową wywaru i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 40 minut w 180 st. C.
  4. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmaż mąkę, zalej resztą wywaru i gotuj przez 5 minut. Sos odcedź, zalej nim roladki i duś przez 10 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE