Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 100 g sera pleśniowego
- garść orzechów włoskich
- 4 plastry z piersi indyka
- przyprawa do indyka
- oliwa
- papierowe torebki do smażenia
- folia spożywcza
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ser pleśniowy pokrusz do miseczki. Orzechy włoskie drobno posiekaj i wymieszaj z serem.
- Plastry z piersi indyka włóż między arkusze folii spożywczej i rozbij. Wyjmij, oprósz przyprawą do indyka.
- Na środek każdego plastra nałóż porcję farszu serowo-orzechowego. Mięso zwiń w roladki. Skrop oliwą i ponownie oprósz przyprawą do indyka.
- Roladki przełóż do papierowych torebek do smażenia. Dokładnie zamknij torebki i smaż roladki po 7 minut z każdej strony na rozgrzanej patelni. Gotowe roladki podawaj z ryżem.
Źródło przepisu: Przyslij przepis