Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Roladki z indyka z orzechami i serem pleśniowym


15.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego
  • garść orzechów włoskich
  • 4 plastry  z piersi indyka
  • przyprawa do indyka
  • oliwa
  • papierowe torebki do smażenia
  • folia spożywcza

Sposób przyrządzania:

  1. Ser pleśniowy pokrusz do miseczki. Orzechy włoskie drobno posiekaj i wymieszaj z serem.
  2. Plastry z piersi indyka włóż między arkusze folii spożywczej i rozbij. Wyjmij, oprósz przyprawą do indyka.
  3. Na środek każdego plastra nałóż porcję farszu serowo-orzechowego. Mięso zwiń w roladki. Skrop oliwą i ponownie oprósz przyprawą do indyka.
  4. Roladki przełóż do papierowych torebek do smażenia. Dokładnie zamknij torebki i smaż roladki po 7 minut z każdej strony na rozgrzanej patelni. Gotowe roladki podawaj z ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE