Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 100 g sera pleśniowego błękitnego
- 1/2 kg fileta z indyka
- natka pietruszki
- ketchup
- przyprawa do drobiu
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filet pokrój w plastry i cienko rozbij. Z obu stron posyp przyprawą do drobiu, solą i pieprzem.
- Ser zetrzyj na tarce. Połowę wymieszaj z drobno pokrojoną natką pietruszki, a drugą połowę z ketchupem.
- Płaty mięsa posmaruj nadzieniem z natką pietruszki lub ketchupem. Zawiń roladki (dla ułatwienia możesz spiąć wykałaczkami).
- Roladki krótko obsmaż na oleju, a następnie przełóż do piekarnika. Zapiekaj do momentu, aż uzyskają złoty kolor. Podawaj pokrojone w plastry.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca