Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki z indyka z serem pleśniowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 1/2 kg  fileta z indyka
  • natka pietruszki
  • ketchup
  • przyprawa do drobiu
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Filet pokrój w plastry i cienko rozbij. Z obu stron posyp przyprawą do drobiu, solą i pieprzem.
  2. Ser zetrzyj na tarce. Połowę wymieszaj z drobno pokrojoną natką pietruszki, a drugą połowę z ketchupem.
  3. Płaty mięsa posmaruj nadzieniem z natką pietruszki lub ketchupem. Zawiń roladki (dla ułatwienia możesz spiąć wykałaczkami).
  4. Roladki krótko obsmaż na oleju, a następnie przełóż do piekarnika. Zapiekaj do momentu, aż uzyskają złoty kolor. Podawaj pokrojone w plastry.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE