Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki z koprem włoskim


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Roladki z koprem włoskim najlepiej podawać ze świeżym, jasnym pieczywem i białym winem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  koper włoski
    bulwy
  • 40 g  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku
  • 125 ml  wino białe wytrawne
  • 125 ml  sok jabłkowy
  • 4 plastry  szynka gotowana
  • 5 sztuk  pomidory
  • 5 łyżek  ocet balsamiczny
  • 250 g  ser munster
  • 1/2 łyżeczki  kminek
    mielony
  • 2 łyżki  słonecznik ziarna

Sposób przyrządzania:

  1. Z kopru odkrój korzonki i łodygi. Bulwy umyj i pokrój w cienkie plasterki.
  2. Plastry kopru podsmaż w garnku na 2 łyżkach masła, dopraw solą oraz pieprzem. Następnie podlej winem i sokiem jabłkowym. Podgrzewaj na niedużym ogniu, aż odparuje niemal cały płyn.
  3. Rozłóż plastry szynki i nałóż na każdy po porcji kopru i zwiń. Naczynie żaroodporne wysmaruj pozostałym masłem i ułóż w nim przygotowane roladki.
  4. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w małą kostkę. Pokrojone pomidory przełóż do naczynia z roladkami. Całość oprósz solą i pieprzem, po czym skrop octem balsamicznym.
  5. Ser pokrój w paseczki i ułóż na roladkach. Następnie posyp mielonym kminkiem i ziarnami słonecznika. Tak przygotowane roladki piecz w 180 st. C, aż ser się roztopi.
Smacznego!


Źródło przepisu: Dania zapiekane


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE