Dzisiaj jest: Środa, 21.08.2019 Imieniny: Joanny i Franciszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Roladki z kurczaka faszerowane kurkami


02.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  piersi z kurczaka
  • 250 g  sera mozzarella
  • 300 g  kurek
  • 1 sztuka cebula
  • 1/4 szklanki  białego wina
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 4 łyżki  masła
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
    Sos
  • 1 szklanka  śmietany
  • 2 łyżki  masła
  • kilka gałązek tymianku
  • 1/2 szklanki  bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Piersi kurczaka przekrój wzdłuż na pół, owiń folią spożywczą i rozbij na cienkie kotlety. Oprósz solą i pieprzem.
  2. Kurki dokładnie oczyść, umyj, osusz. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a natkę pietruszki posiekaj.
  3. Na patelnię z masłem wrzuć kurki oraz cebulę i podsmaż. Podlej winem i dopraw solą oraz pieprzem. Duś, aż płyn wyparuje.
  4. Odłóż 1/3 grzybów. Do pozostałych dodaj startą na tarce o dużych oczkach mozzarellę oraz połowę natki pietruszki i wymieszaj. Ułóż porcje farszu na mięsie i zwiń roladki.
  5. W rondelku podgrzej bulion. Wrzuć do niego resztę natki pietruszki oraz listki tymianku i chwilę gotuj. Śmietanę wymieszaj z odrobiną gorącego bulionu i połącz z pozostałym. Dodaj kurki i dopraw solą oraz pieprzem.
  6. Smaż roladki na oliwie z masłem na złoty kolor, przykryj i duś 15 minut. Podawaj z sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE