Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki z serem i szynką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 plastrów  schabu
  • 6 plastrów  szynki
  • 6 sztuk grubszych plastrów żółtego sera
  • suszone warzywa bez soli
  • granulowany czosnek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Piekarnik nagrzej do 200 st. C. Schab rozbij, natrzyj czosnkiem, warzywami, solą i pieprzem. Odłóż na około 30 minut.
  2. Na plastrach schabu ułóż po plastrze szynki i sera. Ciasno zwiń mięso, zakładając boki do środka. Zepnij wykałaczkami.
  3. Mięso i dno naczynia żaroodpornego wysmaruj oliwą. Piecz 50 minut pod przykryciem, a następnie przez 10 minut odkryte.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE