Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki ze szparagami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na roladki ze szparagami można zmodyfikować i zastąpić świeże pomidory suszonymi. Szparagi przed ułożeniem na mięsie, warto oczyścić i sparzyć.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  filet z kurczaka
  • 2 łyżki  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 łyżka  czosnek
    posiekany
  • 1 szklanka  ser parmezan
    starty
  • 2 sztuki  pomidory
  • 8 sztuk  szparagi
  • tłuszcz
    do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Ostrym nożem natnij wzdłuż na pół, nie rozcinając do końca. Porcje kurczaka delikatnie rozbij. Kotlety oprósz solą oraz pieprzem i połową startego parmezanu.
  2. Na serze ułóż przecięte wzdłuż, a następnie w poprzek na pół szparagi oraz plasterki pomidorów.
  3. Tak przygotowane kawałki kurczaka zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami. Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmaż czosnek. Następnie dodaj kurczaka i smaż z obu stron.
  4. Podsmażone roladki ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i posyp resztą sera. Piecz przez 20 minut w 190 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE