Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rozmarynowy kurczak z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5-6 sztuk pałek kurczaka
  • 750 g  mieszanki warzyw na patelnię
  • 1 sztuka i 1/2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka  czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka  rozmarynu
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1 łyżeczka  tymianku
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i natrzyj solą. Obsmaż mięso na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przełóż kurczaka do miski, dodaj słodką paprykę, 1/2 łyżeczki czosnku oraz tymianek i wymieszaj.
  2. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu skarmelizuj cukier. Następnie dodaj warzywa i duś około 5 minut, ciągle mieszając.
  3. Podsmażone warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego. Dopraw do smaku pozostałym przyprawami, wymieszaj. Na warzywach ułóż kurczaka. Piecz 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE